Om adoption

Att ha en hund är en livsstil
Hela ens liv förändras när det finns en till individ att anpassa sitt liv efter. En hund behöver vila och aktivering, gränser och självförverkligande, gemenskap och sällskap. När den blir skadad eller sjuk måste du ha möjlighet att ge den veterinärvård.

På många sätt är hundägareskap också ett föräldraskap. Att adoptera en hund innebär ett stort ansvar. Du tar på dig ansvaret för den hundens hälsa och livskvalitet under kanske 14 år framåt.

Därför vill vi att du har tänkt igenom hur en vardag med hund ser ut. Har du tiden, ekonomin och intresset?

Ditt ansvar
När du adopterar en hund från oss vill vi att du lovar att ge din hund det allra bästa tänkbara liv. Uppmuntra den när den gör rätt, få den att känna sig som en viktig och jämbördig del av familjen, lek med den och ta hand om den. Hundar kan sällan påverka sin situation, därför vill vi att du behandlar din nya familjemedlem som du själv skulle vilja bli behandlad.

Den första tiden kommer din hund att testa ditt tålamod ibland. Han eller hon behöver extra mycket uppmärksamhet och vet kanske inte riktigt vilka regler som gäller i sin nya familj. Men han eller hon vill lära sig. Så var tydlig och rättvis. Bråka inte på någon som inte kan något den inte blivit lärd.

Vi kräver också att du försäkrar din hund, du har möjlighet att ta över befinlig försäkring på hunden vilket är en fördel, och att hunden registreras hos jordbruksverket.

Vårt ansvar
När du adopterar en hund från Hundar Utan Hem vill vi att du ska känna till följande om vårt ansvar:

  • Det ingår en veterinärbesiktning i adoptionsavgiften. Är en veterinärbesiktning gjord på Irland gäller den. Detta är en trygghet både för dig och för oss.
  • Om du har frågor om hunduppfostran eller hundträning finns vi här för dig med tips och råd.
  • Om du känner att hunden inte är rätt för dig så hjälper vi till med att hitta ett nytt hem eller, om det behövs, jourhem så snart vi har ett ledigt jourhem som kan ta emot din hund. För att undvika onödiga flyttar hoppas vi att hunden kan stanna hos dig tills den kan flytta till ett nytt permanent hem.


Just nu
Resultat från Hundpromenaden   [9 maj]

Den 24 april samlade volontärer ihop ett stort antal deltagare för att trotsa vädret och gå en trevlig...

Hjälp oss hjälpa Delta!   [2 maj]

Delta är en av många hundar som tack vare Hundar Utan Hem fått chansen till ett nytt liv i ett...

Ni kommer väl med på Hundpromenad 24 april?   [24 apr]

Söndagen den 24 april är dagen vi alla så länge väntat på. Det är dags för vår årliga Hundpromenad där vi...

Visa fler >>