Välj hundkategori:  

Hundarna

DET ÄR MÅNGA SOM HÖR AV SIG TILL OSS NU OM ATT ADOPTERA HUNDAR SÅ VI HAR LÄNGRE VÄNTETIDER ÄN VANLIGT FÖR ATT HINNA SVARA. TACK FÖR FÖRSTÅELSE!

 

Här presenterar vi våra aktuella hundar. Välj hundkategori i rullgardinsmenyn ovan. Valpar är hundar under 6 månader.

Hur man går till väga
Om du hittar en hund som du blir intresserad av vill vi först att du läser texten under "Så går det till". Där hittar du viktig information som vi vill att du tar del av innan du bestämmer dig för att gå vidare. Nästa steg är att du skickar in en intresseanmälan på den hund som du är intresserad av.

Alla i föreningen arbetar ideellt och därmed på vår lediga tid. Vi ber därför om förståelse för att vi inte alltid direkt kan svara i telefon och på mail. Vi lovar dock alltid att vi återkopplar så fort vi har möjlighet.

När kan du adoptera?
Hundarna behöver ett hem nu, och de som finns på Irland kommer vanligtvis till Sverige inom 2-3 veckor. Om du vet att du inte kan ta emot en hund inom en månad är det bättre att du väntar med att kontakta oss då det är troligt att den hund du fastnat för då redan fått ett hem.

Adoptionskostnad
Svenska hundar 4500 kr.
Valpar - 6 månander 5500 kr.
Irländska hundar 5500 kr.
Äldre hundar ålder över 7 år 3500 kr - 1000 kr beroende på ras och ålder, det kan diskuteras. 
Vi godtar INTE avbetalning.

Kostnaderna vi har för irlänska hundar är flygresa, kennelkostnad på Irland och veterinärkostnader som microchip, EU- pass, vaccinationer, avmaskning och avlusning med Frontline eller motsvarande samt den eventuella och kostsamma kastrering som görs om hunden är tillräckligt gammal och inte löper. Dessa kostnader överstiger ofta adoptionsavgiften, framför allt då enbart flygresan för större hundar kan kosta 7000 kr. Adoptionsavgiften för de svenska hundarna går därför till att täcka dessa kostnader.

Alla hundar genomgår en veterinärbesiktning enligt svensk standard innan adoptionen går igenom.

Att skaffa hund medför en hel del nya kostnader, inte bara vid själva köpet utan under hela hundens liv. Var därför säker på att din ekonomi klarar av dessa ökade utgifter innan du bestämmer dig för att skaffa hund. Vi godtar inte avbetalning.

Åldersgräns
Vid adoption från Hundar Utan Hem har vi har en åldersgräns på 23 år. Denna åldersgräns kan dock diskuteras något beroende på hundens ras och dina tidigare erfarenheter. För staff-, och bullterrier blandningarna har vi hårdare krav.

Hundarnas status under aktuella hundar:
Om det står att hunden finns i Sverige har den kommit till ett jourhem här i väntan på att vi finner den rätta familjen..

”Bokad” innebär att hunden nu har en familj som väntar på den. Informationen om hunden ligger dock kvar tills hunden har flyttat till sin nya familj.

Just nu
Är du nyfiken på vilka raser som finns i din hund?   [24 sep]

Vill du DNA-testa din hund och samtidigt hjälpa fler hundar?

Nu har du möjlighet att beställa DNA-test...

HUNDAR UTAN HEM I MEDIA   [1 sep]

För några dagar skrevs det om Hundar Utan Hem på webbplatsen Allt om Stockholm:


Ny fadderhund - Yorkshireterriern Nelly 7 år   [10 jul]

Nelly är en supersöt liten tjej, som är mycket pigg för sin ålder. Däremot lider hon av inkontinens. Detta kan...

Visa fler >>